11 Kasım 2017 Cumartesi

Ust Solunum Yolu Enfeksiyonlari

Siz değerli okurlarımızdan gelen yoğun istek üzerine bu yazımı üst solunum yolları enfeksiyonlarına ayırdım. Özellikle kış mevsimi ile birlikte yoğun bir artış var.
Tedaviden önce, bağışıklık sistemimizi güçlendirmeliyiz. Kale ne kadar sağlam ve kuvvetli olursa düşmanların kalenin içine sızması da o kadar zor veya imkansız olur.
Bizler her zaman olduğu gibi eksik veya yanlış beslenme ile fabrika ayarlarımzı bozuyoruz ve bunda da ne hikmetse israr ediyoruz. Az su içiyoruz, rafine edilmiş besinleri tüketiyoruz, stresli bir hayat sürüyoruz vb… Bunlara doğal yapısı bozulan sebze ve meyveleri de eklersek durum içler acısı bir hal alıyor değil mi ? Kış mevsiminde özellikle c vitaminini bolca almanızı öneririz. Doğru olmakla beraber eksik… Buna rağmen neden hasta oluyoruz ? Öncelikle sizler sağlam bir kale için gerekli malzemelerin listesini vereceğim.


Sabahları mutlaka bir adet köy yumurtasını ister tavada isterseniz de haşlanmış şekilde tüketin (Kayısı kıvamında olmalı ) Bir yemek kaşığı kadar köy tereyağı (D vitamini , A vitamini…) Bir kase ev yoğurduna bir yemek kaşığı Ru-Şheim, bir tatlı kaşığı yulaf kepeği karıştırıp yemeniz yeterli, fakat şu siyah çayı bırakın. Bir tatlı kaşığı da orjinal olmak şartıyla bal… Onun yerine Hibiskus çayını bolca içiniz. Yoksa bu harçtan beton olmaz efendim.

Enrejisi olan suyu bolca ama günde en az 2 litre içmelisiniz. Bu içtiğiniz suyun bir bardağına da bir çay kaşığı kadar da karbonat ilave edip içerseniz harika olur. Yeryüzünde kimyasal olupta hiçbir yan etkisi olmayan tek faydalı kimyasal üründür.

Bu tedbirlere rağmen hasta olduysanız yapılacaklar ise ; Günde üç bardak içilecek çay tarifini vereceğim. Hibiskus çayına her zamanki gibi devam edin. Zira bu çay c vitamini açısından çok zengindir. Gülhatmi, mercanköşkü, zencefil, karanfil, tarçın, lavanta,yılan otu, ekinezya, havlıcan, kekik, eşit miktarda alınıp bu bitkileri aldığınız yerde homojen bir şekilde öğüttürün . Veya demlikte demleyecekseniz öğütmenize gerek yok. Hepsinden birer tutam alıp demleyebilirsiniz. Sıcak su dolu her su baradğına bir tatlı kaşığı bitki çayından ilave edip beş dakika sonra süzüp içiniz. Demlikte de yapsanız mutlaka beş dakika sonra süzün. Bademciklerde enfeksiyon sebebiyle şişme ve ağrı varsa , ebegümeci bitkisini akşamdan soğuk su dolu bir su bardağına bir tatlı kaşığı veya bir tutam ekleyip karıştırın ve sabaha kadar bekletin. Sabah biraz ılıtıp süzdükten sonra aç karna içiniz, sabah yine aynı şekilde hazırlayın ve akşam yine aynı şekilde içiniz. Birkaç günde bademcikler fabrika ayarlarına geri dönerler. Bu arada karbonatlı suya da devam ediniz ve menengiç kahvesini de günde bir bardak içiniz. Antibiyotikleri kullanmanızı tavsiye etmem zira hiçbir faydaları yoktur. Antibiyotikler vücudumuza inanılmaz zararlar verirken, sadece bakterilere karşı etkilidir. Oysa bu enfeksiyona sebep olan virüslerdir. Aynı zamanda ağrı kesicilerde çok zararlıdır. Zararsızı var mı ki ? Hastada ateş varsa, mayıs paptyası çayı yapılırda içilirse ateşi hemen düşer…

Aynı zamanda Gümüş suyu nu da tavsiye ederim. Bu konuda ilk ve tek üretim izin belgesi olan Siva derm Hakan beyden temin edebilirsiniz. Arama motoruna Siva derm yazarsanız çıkar.

Herşeyden önce hastalanmamaya çalışın. Bunun yolu da sağlıklı beslenme ve düzenli spor yaparak güçlü bir metabolizmaya sahip olmaktadır. . Şekerli , rafine edilmiş gıdalardan ve stresten uzak durun. Yaşam alanlarınızı sık sık havalandırın.
Selam ve dua ile… Sevgiyle kalın.

Dr. İsmail Soner Sekman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder