25 Ocak 2018 Perşembe

Yapay tatlandiricilar


5 Artificial Sweeteners & Kanser Riskini Artıran Lezzet arttırıcılar



Toplumumuzun şeker sevgisine bağlı olarak bilim insanları ve üreticileri sentetik yapay tatlandırıcılar üretmekle meşgul. Yapay tatlandırıcılar, trigliserit oluşumunun ve insülin tepkisinin ek kalorileri ve tehlikeli etkileri olmaksızın şeker tadımızı tatmin edecek şekilde tasarlanmıştır.

Bu tatlandırıcıların ve tat artırıcıların örnekleri, asesülfam potasyum, monosodyum glutamat , sukraloz, aspartam ve sodyum benzoattır. Ne yazık ki bu maddeler - insan tarafından tasarlanmış - metabolik işlev bozukluğu, hastalık ve kansere neden olan zehirli bileşiklere metabolize olurlar .

Doğal tatlandırıcılar en az işlenmiş ürünlerdir ve vücuda en azından besleyici bir değer sunar. Bunlar arasında stevia, lao han özütü, hindistancevizi şekeri, siyah çörek pekmezi, yahta şurubu, doğal bal ve akçaağaç şurubu sayılabilir. Bu doğal tatlandırıcılar yapay tatlandırıcılardan çok daha iyi çünkü işlemler besin değerlerini yok eder ve hastalık risklerini arttırır.

Yapay tatlandırıcılar sentetik olarak bir laboratuvarlarda üretilir ve oldukça fazla işlemden geçmiş şekerlerdir. Aşağıdaki yapay tatlandırıcılar ve gıda katkı maddeleri sağlığınıza ciddi tehlike oluşturmaktadır ve kanserli faaliyetlerinizi arttırmaktadır.

1. Asesülfam Potasyum Zayıf Bağışıklık

Asetilsülfam potasyum (asesülfam-K) sıklıkla sakraloz gibi diğer suni tatlandırıcılarda bulunur ve hoş olmayan bir tat bırakmaz. Asesülfamit potasyum kan şekeri seviyesini yükseltmese de insülin salgıları üretir.

Yüksek insülin seviyeleri inflamatuar koşulları teşvik eder ve bağışıklık fonksiyonunu zayıflatır. Hipoglisemi, bu yapay tatlandırıcı kan şekerini yükseltmediği için düşük kan şekerinin bir durumudur. Optimum kardiyovasküler sağlığı korumak için gerekli olan yüksek yoğunluklu lipoproteinlerin (HDL) anormal çalışmasına neden olduğu için küçük dozlarda bile bu suni tatlandırıcı ateroskleroz riskini artırabilmektedir.

Asesülfamın bozulan metabolik yolakları, anormal hücre aktivitesi, genotoksisite ve dengesiz homeostazı yaratır. Acesulfame, lösemi, timus kanseri, meme kanseri ve kronik solunum yolu hastalığı riskinde artışa neden olur.

2. Monosodyum Glutamat: Bir Nörotoksin

Monosodyum glutamat (MSG), pek çok ambalajlı ve konserve ürüne eklenen bir lezzet arttırıcı ve koruyucudur. Arizona Center for Advanced Medicine bu kadar tehlikeli, bu ürünün vücuttaki kanser hücrelerinin büyümesini arttırdığına ve nörotoksisiteyi arttırdığına inanıyor. Tüketimi baş ağrısı, kalp çarpıntısı, beyin lezyonları ve Parkinson hastalığının belirtileri ile ilişkilidir. Endüstride desteklenmeyen araştırmalar, MSG'nin tüm vücutta yavaş yavaş zehirleyen bir eksitotin gibi davranması sonucuna varmaktadır.

Monosodyum glutamat, cıva, florür , kadmiyum ve diğer nörotoksinler gibi dolaşıma girer ve NTS'de (çekirdek traktus solitarları) birikir. Beynin bu bölgesinin bozulması, otizm gibi gelişimsel bozuklukların artış riski ile bağlantılıdır. MSG, NTS'de birikir ve normal dolaşım süreçleriyle yarışır.

İlk yaşına kadar açıklıkları kapatan beynin diğer bölgelerinin aksine NTS'nin bazı kısımları açık kalır ve nörotoksinlerin sinir sistemi ve beyni kirletmesine izin verir. Bu nedenle bebeklerin MSG'ye maruz kalması, gecikmiş başlangıçlı otizm ile sonuçlanabilir.

Diğer araştırmalar monosodyum glutamatın kronik inflamasyon, karaciğer hasarı, kilo kaybı direnci ve kronik ağrı ile ilişkili olduğunu göstermiştir . Otoimmün hastalıklar, vücudun doğal bağışıklık yanıtı sürekli yükselen bir durumla zayıfladığında ortaya çıkar. MSG'den kaynaklanan kronik enflamatuara cevap, sadece otoimmün hastalıklar için değil, aynı zamanda enfeksiyon ve kanser riskini de arttırır.

MSG gıda etiketlerinde onlarca farklı ismin altında gizlidir. Yanıltıcı isimlerden sadece birkaçı, doğal aromalar, otolize maya ekstraktı, dokulu protein, soya proteini ve peynir altı suyu proteini izolatıdır.

3. Sükraloz (Splenda®) Bağırsak Mikroflorası Dengesizliğine Neden olur

Bu yapay tatlandırıcı yasal olarak piyasaya sürüldüğünden dolayı muhtemelen gerçek şeker olduğunu varsayarsınız. Yanılıyorsunuz, Sükraloz (Splenda), üç klor atomu ile, bozulmuş bağırsak mikroflorası ile sonuçlanan, oldukça işlenmiş bir dizi reaksiyon üretir . James Brown, biyokimyager sukraloz için "sadece klorlu şeker" diyor.

Sükraloz böbreklerde ve karaciğerde iltihaba neden olur ve timus bezine zarar verir. Klorun doğal antiseptik özellikleri insan bağırsağına zarar verir ve mikrobik dengesizlikler yaratır. Bu rahatsızlık , Candida , irritabl bağırsak sendromu, obezite, Crohn hastalığı, ülseratif kolit ve kaşeksi artışı ile ilişkili kronik iltihaplanma ve zayıf bağışıklığa neden olur.

Bağırsaklar ve kalın bağırsak dahil bağırsağın geçirgenliğinin artması kanser hastalarında görülür. Kolorektal kanser, yumurtalık kanseri ve diğer kanser tipleri olan bireyler, bağırsak mikroflorasını bozmuşlardır. Genel olarak bağırsak hastalığına yakalanan bu durumdaki kişi, sağlıksız bakteri konsantrasyonlarını yükseltir, faydalı bakterilerin popülasyonunu düşürür, vitamin ve mineral eksikliğine neden olur ve hiper-bağışıklık durumuna neden olur. Bağırsakta disbiyoz kardiyovasküler, otoimmün, nörolojik, psikiyatrik ve kanser gibi bir takım sorunlara ve hastalıklara yol açar.

Dengesiz bağırsak mikrobiyoteri kolorektal kanserli hastalarda belirgindir ve obezite gibi kansere bağlı koşullarda da mevcuttur. Kolorektal kanser ve hepatosellüler karsinom anormal bağırsak bileşimine bağlı iki önemli kanserdir. Bağırsak astarının onarılması, geçirgenliğin azaltılması, mukus artışı ve sağlıklı bakteri dengesinin geliştirilmesi, bu kanserli hastaların tedavisinde ve iyileştirilmesinde ilk stratejilerin bazılarıdır.

4. Aspartam Nörotoksiktir

Başlangıçta 1981'de gıdada kullanım için onaylanmış olan aspartam şekerden 200 kat daha tatlıdır. Aspartam, fenilalanin (% 50), aspartik asit (% 40) ve metanol (% 10) oluşur. Yüksek fenilalanin konsantrasyonlarının, sinir sisteminde anormal serotonin düzeylerine neden olduğu ve depresyon ve duygusal ve psikotik bozukluklara neden olduğu bulunmuştur.

Düzenli olarak aspartam tüketenler, sistemlerinde fazla fenilalanine sahiptir. Fenilketonüri, bazı bireylerin fenilalanini metabolize edemediği bir hastalıktır. Bu nedenle, aspartam bebekler veya hamile veya emziren kadınlar tarafından tüketilmemelidir.

Kimyasal aspartik asit, eksotoksin olarak işlev görür ve sinir hücrelerini yok ederek nöronları uyarır. Araştırmacılar, aspartamın kanser hücrelerinin içerisine girdiklerinde doğrudan aktivite olduklarını ve hareketliliğin arttığını bulmuşlardır.

Nörotoksin metanol, aspartam 86 Fahrenhayttan daha yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında biyolojik etkisini arttırır. Bu ısıtma işlemi, metanol oluşumunu bozar, formaldehide bölerek sinir sistemi hasarına ve kanserojen aktiviteye neden olur.

Yüksek aspartam dozlarının lenfoma ve lösemi dahil kan ile ilişkili kanser riskini arttırdığına dair kanıtlar bulunmaktadır. Bir ya da iki meşrubat alındığında aspartam dozu sağlık tehlikeleri ile ilişkili olmadığından gıda üreticileri ve birçok kişi bu tür sağlık sorunları riskinin düşük olduğuna inanıyor.

Bununla birlikte, aspartam olan gıdalardaki yüksek prevalans, yıllar boyunca nevrotoksin sürekli tüketilmesi ile birlikte sinir fonksiyonunu zayıflatır, kanser büyümesini ve metastazını uyarır ve ayrıca multipl miyelom riskini artırabilir.

5. Sodyum Benzoat Tehlikeleri

Sodyum hidroksit ve benzoik asit kombinasyonu, bu tatlandırıcıyı üretmek için suda çözülebilen koruyucu tuza ilave edilir. Sodyum benzoat, enerji içecekleri ve soda gibi yiyecek ve içeceklere ilave edilir. DEHB (Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu), astım ve diğer enflamatuvar bozukluklar gibi nörogelişimsel bozukluklar sodyum benzoat tüketimiyle ilişkilendirilmiştir.

C vitamini olarak bilinen Askorbik asitte pek çok popüler içecekte bulunur. Sodyum benzoat askorbik asit ile kombine edildiğinde, ikisi kansere neden olan oldukça güçlü bir bileşik olan benzen oluştururlar. Benzen, lösemi ve lenfoma da dahil olmak üzere kanserlerle kuvvetli şekilde bağlantılıdır.

Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) da dahil olmak üzere bir çok araştırma grubu, sodyum benzoat'ın insanlarda kansere neden olduğuna ilişkin kanıtların, bu ajanı kanserojen olarak sınıflandırmaya yetecek kadar güçlü olduğunu belirtmektedir. Benzen tek başına, hücresel anormallikleri indükleyen DNA'ya stres ve oksidatif hasarı uyarır ve kanser gelişiminde riski artırır.

Ne yazık ki, lösemi ve lenfoma gibi kanserlerin patogenezini içeren bilgisizlik ve anlayış eksikliği, bu tatlandırıcının kesinlikle kanser nedeni olarak sınıflandırılmasına izin vermiyor. Sağlığınız hükümet destekli organlardan, kurumlardan korunana kadar, gıdaların vücudunuza ne zarar vereceğine karar vermeniz ve maruz kalma risklerini kendiniz düşünmeniz belki de en iyisidir.

Sodyum benzoat, gıda koruyucusu olarak ve lezzeti yoğunlaştırmak için birçok meşrubatta yaygın olarak kullanılır. Bir etiket üzerinde, gıda katkı maddesi numarası olan E211'i arayın.

https://thetruthaboutcancer.com/artificial-sweeteners-cancer-risk/?gl=5a13597d595c976266f6dfd1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder