26 Ekim 2017 Perşembe

Kolloidal Gumus ve Herpes

Herpes simpleks

Herpesviridae familyasına ait, uçuk nedeni olan virüs. Herpes ismi Yunancadan ("Herpeine") gelmektedir ve de anlamı sürünmek ya da emeklemektir. Antik yunan zamanlarından beri tanınan bu virüs sık sık insanları enfekte etmektedir. Bu enfeksiyonlar; hafif komplikasyonsuz mukokutanözif hastalıklardan, ölümcül olan enfeksiyonlara kadar değişebilir. https://tr.wikipedia.org/wiki/Herpes_simpleks_vir%C3%BCs%C3%BC


Kolloidal Gümüş, sağlık endüstrisinde kullanılan en tartışmalı minerallerden biri olmaya devam ediyor. 1999'da ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) resmen bir ürün olarak tüketimi için güvensiz ve etkisiz olduğunu belirtti. O tarihte, sözde sağlık taleplerini destekleyen herhangi bir bilimsel kanıt sunmadığını söylediler.

Elbette ki bu şaşılacak bir durum değil. Çünkü aranmayan kanıt bulunmaz.
Şimdi, kolloidal gümüş, gerçekten de FDA'in açıkladığı gibi kötü veya etkisiz mi? Bu soruyu cevaplamak için konunun başlangıcına bir göz atalım.
Kolloidal Gümüş en temelde, gümüş, arıtılmış suda nano metrelik gümüş parçacıkların bir çözümüdür. Buzdolabının olmadığı zamanlarda. yiyeceklere bir gümüş para koymak bakteri, küf ve benzeri şeylerin büyümesini önlemeye yardımcı olurdu. Koloidal Gümüşün tıbbi kullanımı, hastalığın yayılmasını önleme, yara bakımına yardımcı olma ve enfeksiyonlarla savaşmayı içeriyordu. 20. yüzyılın başlarında, tıp doktorları sıklıkla kolloidal gümüşü bir antibiyotik olarak kullandılar. Penisilin ve sülfat ilaçları geldiğinde, artık kolloidal gümüş kullanılmamaya başlandı. Bununla birlikte, pek çok koşul için doğal bir çare olarak, bu kültür canlı tutuldu ve bilimsel araştırmalar da onu ​​destekledi.

Koloidal gümüş, saf suda gümüşün elektroliziyle elde edilir.  90'lı yıllarda, gerçek Kolloidal Gümüş, daha uzun raf ömrü, öngörülebilir kalite için stabilize edildi ve daha verimli bir üretim sürecinde yapılmaya başlandı.

Kolloidal gümüş çeşitleri

Kolloidal Gümüş Herpes'e Nasıl Davranır?

2004'te yapılan bir araştırmaya göre kolloidal gümüş ve antimikrobiyal özellikler hepsi kurmaca. Bununla birlikte, 2013'ten beri bir çalışma, kolloidal gümüşü almış bakteri, mantar ve virüslerin çeşitli suşlarına  karşı antimikrobiyal etkilerini test etmiştir. Bakteriyel ve viral büyümeyi inhibe ettiği kanıtlanmıştır.

Şimdi kolloidal gümüşün vücuttaki rolünü bilimsel olarak ele alalım. Gümüş, kendisini virüs zarına bağlayıp oksijen arzını keserek HSV virüsünü boğarak öldürebilir. Ayrıca , virüsün etkileşimini ve ana hücreye nüfuz etmesini engelleyerek enfeksiyonu almanızı önleyebilir . Araştırmacılar, kolloidal gümüşün verimlilik oranlarının parçacık boyutuyla ilişkili olabileceğini de varsaymaktadırlar . Gümüş, henüz tam olarak anlaşılamamış olsa da, çoğalmayı önlemek için bakteriyel DNA'ya bağlanmada rol oynar. Detay için buraya bakınız-http://iyilestirici.blogspot.com.tr/2017/09/kolloidal-gumus-nedir.html

İlginçtirki, yeni nanoteknoloji tabanlı prezervatifler ayrıca HSV'nin başka birine geçişi önleme imkanı da sunuyor. Gümüş nano-partikül kaplı poliüretan prezervatif herpes arenada mükemmel sonuçlar verir. Hiçbir belirgin toksik etki rapor edilmemiştir ve nano partiküller su ile temas ettiğinde sağlam kalmaktadır. Gümüş kaplı prezervatif ayrıca HSV bulaşıcılığını önlüyor, bakteri ve mantar gelişimini engelliyor ve ayrıca HSV-1 suşlarının son derece hassas hale getirilmiştir.

FDA, "Gümüş, beslenme açısından önemli bir mineral değil" demiş bile olsa, koloidal gümüş ve herpesin mükemmel uyum sağladığı rahatlıkla söylenebilir. Bu bizim için oldukça önemli bir bilgidir.

Herpes için Kolloidal Gümüş Nasıl Kullanılır


Kolloidal Gümüşü kullanmak kişisel bir tercihtir, çünkü FDA tarafından önerilmemektedir. Bununla birlikte, kolloidal gümüş'ün güvenli bir şekilde tüketilmesi için bazı dozaj bilgileri sağlayacağız. Ayrıca intravenöz yöntemler de vardır, ancak herpes için gündelik hayatınıza bunları dahil etmek zor ve rahatsız edici olabilir. Herpes tedavisinde topikal gümüş uygulamaları mükemmel bir yöntemdir.

Daha önce hiç kolloidal gümüş kullanmadıysanız, ilk etapta az miktarda alarak başlamak en iyisidir. Sabah 50 ml gece yatmadan önce de 50 ml aç karına iki kez alın ve yutmadan önce dilin altında 30 saniye tutun. Ama tabii ki virüsün bütün vücuda yayıldığı kritik durumlarda bu dozlar günlük 400 mili litreye kadar çıkabilir.

Gerçek kolloidal gümüş herpes için kullanılacak en iyi türüdür, İlaçlarla etkileşime girmez ve doz aşımı olsa dahi fazlası 18 ila 30 saat arasında vücuttan atılır. Bununla birlikte, tetrasiklin antibiyotikleri Levotiroksin, Penisilin veya Kinolon kullanıyorsanız, gümüş kullanmadan önce doktorunuza danışın.

Protein bazlı gümüşler kullanmaktan uzak durun. Argyria olarak adlandırılan ve cildinizi mavi-gri bir renge dönüştüren geri döndürülemez bir cilt durumuna neden olabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder